review 1: nikah's outfit

hye :) 
pengantin baru, baru nak update :D
review #1 : nikah's outfit

ok first yang perlu decide utk nikah-nikah ini ialah design, material & colour.
mula-mula nak hijau turqoise. tapi mcm ramai dan common sgt kan.
kami tak suka putih suci murni kehkehkeh.
so we go for light purple! :)
design for baju nikah pong mesti chiffon simple. yelah, dah colour over :D

tips:
for me baju nikah sangat-sangat penting!
sbb baju yang kita pakai masa status kita bertukar menjadi isteri orang.
so kita kena pakai our favourite dress with confidence! :)

inspirations: 
design i yang pilih dalam kepala. bgtau our designer :rico rinaldi nak itu-ini.

duduk cafe's owner : from her fb :p

ok mcm cute! suka gila pls.

colour range. 


My favourite simple dress with heavy beads. LOVE LOVE LOVE!



packhop's baju melayu : by rico rinaldi
Kain, rico cari. hehe thanks awak.
packhop ckp sangat selesa dipakai :) ok satisfied! 

me: by rico rinaldi   
kain for me beli sendiri dkt jakel .
ok selesa sgt masa pakai. tak ketat sangat, tak longgar.
dan melin ckp nampak tinggi & slim. yeay! :D


Long purple veil (chiffon) paras pinggang : foc by rico rinaldi si baik hati :)
if interested, u all can contact him via his fb account,  



custom-made purple colour sbb owner dia cakap dah tak buat colour ni.
i pujuk-pujuk sbb nak buat nikah, dan dia buatkan. suka! :)

Selendang : Butik Hajra Jalan Tar - RM135 
Beli sehari sebelum balik terengganu sbb mcm nak beli as a back-up.
tetibe terpakai yang tu sbb mcm sesuai pakai dgn long chiffon veil itu :)

kasut nikah:
purple in colour! 
susah ok nak cari kasut idaman.
high heels termahal for me selama 25 tahun ni :D

from jimmy chia.
outlet di pavilion. metrojaya pong ada.
Best sbb banyak pilihan utk dinner & weddings too :)




Hmmmmmm tu je kot? 
:)

6 comments:

  1. hohohoo suke sgt pepellll... nmpk sweet

    ReplyDelete
  2. soul:
    aku pong rasa menda sama hehe

    ReplyDelete
  3. CANTEK OK.rasa cam nak kawen balik je nagn soul nak buat diy sume2 tu:P hehe

    ReplyDelete
  4. ain:
    SABAR OK. hahaha
    nanti kita wat wedding anak-anak kita ok :)

    ReplyDelete